Liseyi açıktan bitirip üniversiteyi kazandı, rektör kapıda karşıladı

Yozgat’ta yaşayan üç çocuk annesi ve dört torun sahibi Ayşe Kayhan ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. Halk eğitim merkezindeki kurslara katılarak üniversite sınavına hazırlanan Kayhan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası ek yerleştirme ile Yozgat Bozok Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. İlk dersine katılmak için gelen Kayhan’ı Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar fakülte önünde karşıladı.

Azmi nedeniyle Kayhan’ı tebrik eden Prof. Dr. Yaşar, “Öğrencimiz ama yaşı bizden büyük kıymetli ablamız. Bu yaşta bir şeyler yapıyor olmak çok önemli. Örnek olmasını istiyorum. Üniversitemiz adına gurur duydum” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca da Kayhan’a çiçek verdi.

“BURADAKİ ÖĞRENCİLER TORUNUM YAŞINDA”

Ayşe Kayhan çocuklarını ve torunlarını büyüttükten sonra hayatında bir boşluk hissettiğini belirterek, “Şu an çok heyecanlıyım. Buradaki öğrenciler torunumun yaşında. Bütün öğrencilere ve kendime başarılar diliyorum. En büyük hayalim üniversiteye girmek ve okumaktı. Sadece hayal ediyor, umut etmiyordum. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Hayalim gerçek oldu. Çok mutluyum” diye konuştu. (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir